A nous le Japon!

Vous avez dit poulpe?

Did you just say octopus?

Et bien dans la ville d’Akashi a mois de une heure de Kobe, le poulpe est roi! Dans l’une des arcades couvertes nous avons trouve une allee commercante specialisee dans le poisson frais et seche.

In Akashi city, less than 1 hour away from Kobe, the octupus is king!We found the main covered market and were delighted to find a variety of fresh and dried fishes.

Nous avons choisis un resto pour gouter la specialite de la ville: le akashiyaki, des boulettes de pouples que l’on trempe dans un bouillon leger ou dashi! On peut les commander par plateau de 8 ou de 15.Un vrai delice, les boulettes sont en generales tres chaudes mais plongees dans le bouillon elles fondent dans la bouche, on y trouve aussi quelques morceaux de pouples coupes en petits morceaux. Alors ca vous dit?

We went to one of the many restaurant that serve the local speciality: akashiyaki, balls of octopus dipped into dashi broth. You can order a plate of 8 or 15. It’s really delicious, the balls are really hot but once dipped into the broth they melt in your mouth. So what do you think?Ready to try?

One response

  1. Autant le poulpe tout seul ca ne me tante pas (probleme de texture), autant les boulettes je ne serais pas contre pour essayer.

    October 21, 2010 at 1:48 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s